Hvidvin

Chile HUSETS VIN

Carta Vieja Chardonnay
På de marker hvor Carta Vieja har plantet Chardonnay, giver druesorten en righed på aroma og en intens smag. De bedste Chardonnay-vine får efter endt gæring en fadlagning på nye egetræsfade, hvor de udvikler sødme og vanillearomaer, samt en blød og afrundet struktur.

46.-   229.-

Frankrig, Alsace

Dopff au Moulin Riesling Traditionelle
Riesling er uden sammenligning den mest kendte af Alsace´s druesorter. Den friske, mineralske stil er karaktertræk, der har medvirket til berømmelsen. Denne vin tilbyder en elegant frugtagtig aroma med bl.a lemon, grape og fersken, men også noter af hvide blomster. Smagen er tør, intens og frisk med god fyldig struktur. 

    299.-

Frankrig, Alsace

Dopff au Moulin Pinot Blanc
Dopff au Moulin har fremstillet vin i den underskønne by Riquewihr siden 1574 og er et af verdens ældste familieejede vinfirmaer. Dopff au Moulin Pinot Blanc er en frisk, let, tør hvidvin med mild syrlighed. Produceret efter de moderne metoder  og gæret i temperaturregulerede ståltanke.

    299.-

Italien

Pinot Grigio - Zonin
PinotGrigio er en meget udbredt druesort. Den er en mutation af Pinot Noir og stammer oprindeligt fra Bourgogne. Pinot Grigio Zonin har en smuk lys gylden farve. Bouqueten er frugtagtig, med duft af mandelblomster og ferskner. Vinen har en elegant smag med en frisk ren eftersmag.

    319.-

Frankrig Rhône

Côtes du Rhône Blanc Jerome Quiot
Jerome Quiots Côte du Rhône Blanc er lavet udelukkende på Roussanne druer, der sammen med Marsanne udgør de to hovedsorter bag hvidvine fra Rhône. De fleste er enige i, at Roussanne er den af de to med mest karakter. Druerne til vinen er høstet i de tidlige morgentimer for at bevare friskheden. Vinen er fyldig og rund i smagen med noter af abrikos, maj blomster, honning og en elegant duft af narcisser.
 

    369.-

Frankrig, Bourgogne

Chassagne-Montrachet Bourgogne Chardonnay
Vinen er fremstillet af druer høstet ved slottet Château Chassagne-Montrachet, der ejes af Michel Picard. Den har en lys gylden farve og en aroma fyldt med sommerfrugter og hvide blomster. Smagen er rund og fyldig med frugt- og blomsteragtige elementer.  Michel Picards Chardonnayvine er udråbt til at være blandt verdens bedste og har vundet guldmedaljer.

    599.-

Frankrig, Rhône

Châeauneuf-du-Pape Domaine du Vieux Lazeret
Denne vin er femstillet efter de fineste traditioner, Châteauneuf-de-Pape er en stolthed i hele Rhône regionen, dog er Châteauneuf-de-Pape Blanc en sjældenhed i vinens verden. Vinen er fyldig smagen kompleks og frugtrig med stor fylde, der domineres med aromaer af frugt og afrundes med lang behagelig eftersmag. 

    659.-
 

Rosévin

 

Spanien HUSETS VIN

Catagna Rosado ØKOLOGISK
Catagna Rosado Tempranillo er frembragt udelukkende på økologisk certificerede Tempranillo druer, dyrket i området La Mancha. Druerne bliver håndplukket. Bouqueten er frisk med noter af vilde bær og modne jordbær. Den er tør, frugtrig og frisk med en lang og behagelig eftersmag.

46.-   229.-

Frankrig

Châeau des Alouettes Rose
Château des Alouettes Rosé har en smuk pink farve og en aroma med små røde frugter og citrusfrugter. Meget behagelig og perfekt afrundet smag, med en særdeles harmonisk eftersmag.

    279.-

Italien

Bardolino Chiaretto Classico, Le Morette Rosé
Vinen har en lys rosa farve og en frisk smag, der er fyldig og velafbalanceret med intense frugtagtige fornemmelser. Bouquetten er kendetegnet ved duften af gule ferskner, jordbær, og nuancer af violer.. En super rosé baseret på 55% Corvina og 35% Rodinelle og 10% Molinara.

60.-   299.-

Tyskland

Geil. Spätburgunder Weissherbst Rosé
En super dejlig let drikkelig rosé. Meget velsmagende, lavet alene på rødvinsdruer, hvor druerne trykkes ganske lidt for at trykke mosten ud uden vinen tager for meget farve. Fint afstemt syreindhold og meget frisk i smagen som er elegant og harmonisk.

67.-   329.-

Frankrig

Chateau de Fesles. Rosé dÁnjou ”La Chapelle”
Vinen er overvejende fremstillet på den lokale Grolleau-drue, der har et ganske højt syreindhold, iblandet Gamay. Stilen kan bedst betegnes som off-dry grundet den fint afstemte sødme, der spiller indsmigrende op mod den ranke syre, hvilket blot gør den meget smagfuld og god til lyse kødretter, fisk og salat.

  
80.-   399.-
 

MOUSSERENDE

 

Spanien

Cava Bonaval Brut
Betegnelsen Cava dækker over spansk mousserende vin lavet på Methode Traditionelle, det der tidligere hed Champagne-metoden. Cava Bonaval Brut er en ekstraordinær vellavet tør Cava. Farven er lys gul med elegante små bobler. Aromaen er frisk og frugtagtig med en særedeles behagelig eftersmag.

    299.-

Frankrig

Dopff au Moulin Crémant dÁlsace Cuvée Julien Brut
Druerne til denne Crémant er håndplukkee fra marker omkring Riquewihr og Colmar. Farven er lys gylden stråfarve, med en jævn strøm af fine bobler. Aromaen er fyldig og blomsteragtig. Smagen er tør, fyldig og elegant mousserende med god længde.

    349.-

Frankrig

Cremant de Bourgogne
En Cremant fremstillet efter Champagne-metoden med eftergæring på flasken. Hos Patriarche vare gæringen med bundfaldet mellem 15 og 18 måneder, hvilket tilføjeer den færdige Cremant en flot modenhed og fylde. Aromaen er elegant og udtryksfuld med noter af citrus og tørret frugt. Den harmoniske smag med fin frugt afsluttes af en vedvarende fyldig eftersmag

    499.-